Blomsterdekoratør

Blomsterdekoratør

Opplæring i bedrift 2 år
  VG1 Design og håndverk 
VG2 Blomsterdekoratør 
 

BLOMSTERDEKORATØR

Blomsterdekoratøren er en kreativ og dyktig håndverker som daglig arbeider med blomster. Hverdagen inneholder mye kundeveiledning, så viktige egenskaper er kommunikasjon, salg og service. Man må kunne veilede kunder både i glede og ved sorg. De fleste blomsterdekoratører arbeider i blomsterforretning og lager produkter til alle anledninger; brudebuketter, dekorasjoner, bårebuketter, kranser, sammenplantinger og dekorering av ulike rom som festlokale og kirke. Arbeidet medfører også planlegging og bestilling av varer, salg og markedsføring av produkter og tjenester, kundesamarbeid og kundeveiledning. Gjennom skole og læretid vil du lære om botanikk, seremonitradisjoner, arbeidsteknikker, bruk av verktøy, kundeservice, farge- og stillære. Blomsterdekoratørfaget har lange tradisjoner som bør ivaretas og videreutvikles. Ulike kulturers bruk av blomster og planter er viktig å kunne, fordi blomster ofte symboliserer forskjellige situasjoner.

DESIGN

Blomsterdekoratøren må kunne planlegge, gjennomføre, dokumentere og vurdere arbeidet sitt. Skissetegning brukes mye i kommunikasjon med kunder for å vise ideer og komme med forslag til forskjellige arbeider. Det er også et nødvendig redskap i samarbeid med samarbeidspartnere som arkitekter, brudesalonger og frisører. Blomsterdekoratøren jobber med å forme buketter og dekorasjoner og definerer form som gjenstandens avgrensning mot rommet. Å lære om form og uttrykk i blomsterdekoratørens arbeid er viktig for å kunne tilpasse arbeidet til ulike anledninger. Ittens fargelære med de 7 kontrastene er et godt grunnlag for en blomsterdekoratør. Farger brukes bevisst for å oppnå flater, dybde, volum, balanse og for å framheve materialer. Blomsterdekoratøren må forholde seg til et stadig skiftende marked når det gjelder trender i samfunnet.

STIKKORD – BLOMSTERDEKORATØRFAGET

Materialer: snittblomster – greiner – grønne planter – ulike typer botanisk materiale – metalltråd – tape – hyssing – bånd – stifter - oasis Verktøy: kniv – saks – tang Teknikker: snitte – plante – surre - ulike typer sammenbindingsteknikker
LENKER
Utdanningsprogram og kompetanseplattform
Interflora
Blomsterdekoratørfagets Opplæringskontor
Tage Andersen
Ingela`s floral design
Flowerdesign
Alaric flower design

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *