Interiørkonsulant

Interiørkonsulant

VG3 Interiør
  VG1 Design og håndverk 
VG2 Interiør og utstillingsdesign  
 

Interiørkonsulent


Interiørkonsulent er et spennende yrke for deg som er interessert i farger, innredning og arkitektur. Du vil kunne jobbe med planlegging av innredningsprosjekter både for private og offentlige miljøer. Som interiørkonsulent vil du utarbeide forslag til innredning med møbler, farger og materialer. Vanlige arbeidsplasser er innen kjøkkeninnredning, kontorinnredning og i møbel- og interiørforretninger, eller du kan starte som freelancer og ta på deg oppdrag. En viktig del av arbeidet er kundebehandling og funksjonsanalyse. Du skal veilede kunder i forhold til ønsker om farger og materialer og i forhold til hva rommene skal brukes til. Du bør også ha god kjennskap til arkitektur, stilhistorie, møbelproduksjon, tekstiler og innredningsmaterialer. Du vil ha kontakt med leverandører av innredningsprodukter og håndverkere og må holde deg oppdatert innen moter og trender i bransjen. Salg og service er en viktig del av jobben når du jobber hos forhandlere av innredningsprodukter. De fleste jobber med databaserte tegneprogram hvor deres produkter er lagt inn som moduler, og du kan raskt vise kunder forskjellige løsninger på innredning. Interiørkonsulenten må ta hensyn til arkitektur og bør ha forståelse for arkitekturhistorie. Det er også viktig med kunnskaper i stilhistoriens utvikling og dagens trender.

DESIGN

Som interiørkonsulent må du kunne tegne skisser for å kommunisere med kundene. Det er også viktig å kunne teknisk tegning og lage flotte presentasjonstegninger, men hovedvekten av tegning foregår som oftest på data. Det er viktig å være nøyaktig både når du måler opp rom og når du tegner i målestokk. Som interiørkonsulent jobber du hele tiden med form. Møblers form, rommenes form og størrelse på rom. Du må kunne ”lese” en tegning og forstå rommenes proporsjoner. Grunnleggende fargelære er et viktig fag for en som skal jobbe med innredning. Du må kunne NCS – systemet, lære hvordan farger opptrer i forskjellige rom og hvordan farger påvirkes av hverandre. Belysning og vinduers plasseringer er også en viktig del av fargesettingen.

STIKKORD – INTERIØR

Materialer: materialprøver gulv/vegg/tekstiler – fargeprøver - foto interiørprodukter – papir – kartong - lim Verktøy: IKT – tegneutstyr - kamera Teknikker: kommunisere – måle - tegne - presentere

LENKER

Utdanningsprogram og kompetanseplattform
Norges Kreative Fagskole
Idefagskolen
Interiørdesigner Dekoratørfag Skolen
Interiørdesigner
www.trefag.no
Kjøkkenleverandør
Bedrift kjøkken, bad, garderobe
Informasjonskontoret for farge og interiør
Kunsthøgskolen i Oslo
NCS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *