Origami er en japansk bretteteknikk. De fleste har kjennskap til enkel origami fra barndommen, ettersom papirflybretting også kommer fra origami. Men du kan brette langt mer avanserte modeller enn dette, og det er også mulig å lage tredimensjonale figurer av papir.

Hva trenger du?

Egentlig trenger du bare papir for å lage origamifigurer. Hvis du er nybegynner, trenger du også et mønster å følge, men det finner du gratis på nettet. Start med enkle modeller, slik at du lærer deg de grunnleggende bretteteknikkene. Deretter er det ingen grenser for hva du kan lage med papir.

En avslappende hobby

Origami er en avslappende hobby, og du kan holde på med den hvor som helst. Du trenger bare et ark, og det trenger ikke engang å være origami-papir. Du kan bruke avispapir, reklame eller metallfolie. Papiret må som hovedregel være kvadratisk for å lage de vanligste origamifigurene.

Lag en morsom gave

Du kan også brette origamifigurer av pengesedler. Dette egner seg spesielt godt hvis du skal gi bort penger i gave, for eksempel i en konfirmasjon eller et bryllup. Da kan du gi bort penger på en ekstra dekorativ måte.

Author ragnhild
Published
Categories Håndarbeid

Siste innlegg

Hus Hage og hobbyer

youplay