Å lage dusker er et enkelt håndarbeid som alle får til. Ikke bare er det en koselig aktivitet, dusker er også flotte å bruke til å dekorere plagg og andre gjenstander.

Gøy og enkelt

Dusker kommer i forskjellige varianter. De mest klassiske er runde dusker som gjerne brukes på toppen av luer, særlig til barn. Den andre typen er en mer flat variant, som vi ofte ser på beltet på bunader. Dersom du går inn på Store Norske Leksikon vil du se at et av forslagene under artikkelen om dusker handler om nettopp bunad. Bunadsdusken er noe mer komplisert å lage, men å lage duskene som er formet som en ball er derimot svært enkelt. Dette er en håndverksaktivitet som barn og voksne gjerne kan gjøre sammen.

Dette trenger du

Utstyrsliste:

  • Papp
  • Saks
  • Garn

Først må du klippe ut to like store sirkler av papp, og lage et hull i midten. Størrelsen på hullet avgjør hvordan dusken vil se ut. Dusken blir gjerne fyldigere av å lage et mindre hull, men unngå å gjøre det så lite at det blir vanskelig å jobbe med tråden. Deretter finner du frem et garn og trær tråden rundt den smultringformede pappen. Bruk gjerne garn i flere farger, så får du en fargerik og morsom dusk. Når pappen er helt dekket finner du frem saksen og klipper gjennom garnet slik at du ser pappringene. Klipp så garnet på midten av smultringen. Ha en tynn tråd klar, og knyt en knute mellom pappen. Deretter fjerner du formen. Voilá! Nå har du din egen dusk!

Pynt klær og gjenstander med dusker

Dusker er veldig dekorative og avhengig av størrelsen du lager har de ulike bruksområder. Hva med å lage noen små, som kan sys i hjørnene på et putetrekk? Eller hva med å piffe opp en gammel genser? Sy en stor dusk på toppen av en lue, eller fest den til en nøkkelring. Her er det bare fantasien som setter grenser!

Author ragnhild
Published
Categories Uncategorized

Siste innlegg

Hus Hage og hobbyer

youplay