Norske småfugler trenger trygge steder å fostre opp ungene sine. Mange fuglearter er i rask nedgang, og å lage fuglekasser er en fin måte å hjelpe fuglene. Dette er også en ganske enkel hobby å komme i gang med.

Den tradisjonelle fuglekassen

For å lage den tradisjonelle fuglekassen, trenger du bare vanlig verktøy som sag, spiker, planker og drill. Finn instruksjoner på nettet eller i en bok. Det viktigste å tenke på, er størrelsen på hullet, ettersom ulike fugler foretrekker ulik størrelse på inngangen sin.

Den unike fuglekassen

Du kan også lage fuglekasser av trestubber som du huler ut. Dette er litt mer tidkrevende, men du får til gjengjeld en unik kasse som ser ut som en hul trestamme. Lag gjerne kasser i ulike størrelser, slik at både små og større fugler får et sted å bo.

Plasser fuglekassen riktig

Plasseringen av kassen kan også være avgjørende for å få fuglene til å trives. Den må plasseres høyt nok til at den er trygg mot katter og andre rovdyr, og den bør være på et fredelig sted der fuglene ikke blir forstyrret. De fleste fugler foretrekker en kasse der åpningen er vendt mot øst.

Author ragnhild
Published
Categories Håndarbeid

Siste innlegg

Hus Hage og hobbyer

youplay