Maling er en omfattende og variert hobby som har lange tradisjoner. Her i Norge var det tidligere vanlig å dekorere møbler og skrin med rosemaling, og rosemaling er fortsatt en vanlig hobby. Andre maler på glass eller keramikk, eller de maler bilder på lerret.

Ulike typer maling

Akrylmaling, akvarellmaling og oljemaling har ulike kvaliteter. Akrylmaling er som regel det letteste å begynne med for nybegynnere. Fordelen med akrylmaling er at den er vannoppløselig før den tørker, men vannfast når den er tørr. Den regnes som mindre farlig å bruke enn oljemaling. Akvarellmaling er ganske enkelt maling med vannfarger eller med vannoppløselige fargeblyanter. Oljemaling er vanskeligere å bruke, og krever lengre tørketid.

Hva trenger du for å male?

Du trenger maling, pensel og noe å male på. Til akrylmaling og oljemaling brukes et lerret. Til akvarellmaling brukes akvarellpapir. Avhengig av hvilken type maling du bruker, kan du også trenge annet tilbehør. Prisen på maling varierer stort alt etter hvilken type maling det er snakk om. Dette er en annen årsak til at akrylmaling og akvarellmaling er populært. Disse typene maling er rimelige for nybegynnere. Du kan også trenge staffeli, som er et stativ du kan sette lerretet på.

Lær deg å male på nettet

På Internett finner du en mengde gratis videoer som lærer deg å male. Ja, du kan lære ting gjennom å prøve og feile, men du kommer til å lære mye raskere hvis du ser på noen videoer. Da kan du raskt komme i gang med å lage skikkelig fine bilder.

Author ragnhild
Published
Categories Håndarbeid

Siste innlegg

Hus Hage og hobbyer

youplay