Håndverk er i dag ansett som en fin hobby man kan ha ved siden av jobb og familie. Hobbyen gir oss tid til å fokusere på noe annet enn krig, elendighet og regninger. Vi kan bruke kreativiteten vår til å skape vakre ting av for eksempel ull, stoff, papir eller jern. Materialvalget er ofte grunnlaget for hobbyen vår. Er det ull vi liker, ja da har vi garantert en forkjærlighet for strikking. Har vi kunnskap om jern, kan det være mange forskjellige håndverk vi driver med.

Det kan være arbeid som hovslager, smed eller skulptør. Men materialene kan være dyre å anskaffe seg og det er det ikke sikkert man har råd til. Man holder jo tross alt på med en hobby. Ull er for eksempel ikke så dyrt per nøste, men skal man lage mange plagg blir det fort dyrt. Man kan utvide hobbyen til bedrift dersom man får mange henvendelser, men kanskje var det ikke det man tenkte på.

Tre og bark

Som regel er trevirke gratis dersom man høster det fra egen tomt. Man kan også hente inn ting til hobbyen sin ute i naturens utmark. Det kan være never, bark, greiner også videre. Dette kan brukes i mange forskjellige håndverk slik som å lage fløyte, kurv, teppe og pledd til hjemmet sitt. Never er også gratis og noe man kan bruke til flere forskjellige ting:

  • Knivslire
  • Kaffekopp
  • Taktekking
  • Kurver

Never er dessuten svært anvendelig til opptenning i peisen eller på bålet. Never av bjørk er mest populært.

Skrapmetall

Som regel har ikke jern noen verdi, men fins det kobber i den så vil gjerne skraphandleren beholde det selv. Det er fordi kobber har egenskaper som gjør den svært anvendelig til elektrisitet, fordi den har så god ledningsevne. Kommer man over store mengder kobber kan man tjene gode penger.

Men skrapmetall kan bli vakre kreasjoner. Enten man har hagen full av gamle gjerder eller konstruksjonsmaterialer, eller at man får hente ut jern og skrap fra søppeldynga. Det er sjelden man kan hente det ut selv, men om man kommer over masse jern og skrapmetall, så er det gratis kilde til mange nye kreasjoner.

Steiner og sand

Det er mange som henter steiner fra fjæra. Grunnen til det er at steinene har blitt formet av havet gjennom tusenvis av år. Steiner kan ha blitt formet av trykk, sedimenter eller være størknet fra magmaen. Når steinene slipes vil vakre mønster komme fram. Steiner kan bli vakker kunst eller pynt til hagen. Steinene er runde og kan danne en fontene eller en kreasjon i bedet.

Sand er fragmenter av steiner som er enda mer slipte. Sand brukes i mange sammenhenger for å bygge, men kan også brukes til hobbyen. dersom sand har ulik farge eller størrelse, kan det fylles opp i glass lagvis for å skape vakker kunst, eller til landskapsarkitektur i hagen. Mange lager kunst på stranda som sandslott og andre figurer. Kunstverkene kan fotograferes og henges opp på veggen. Man kan også finne andre gratis materialer til hobbyen på stranda. Skjell, sjøstjerner og fossiler er alle ting man kan bruke i hobbyen.

Author ragnhild
Published
Categories Uncategorized

Siste innlegg

Hus Hage og hobbyer

youplay