I dag er det ikke så mange som lager nupereller. Det skyldes kanskje at dette er et tidkrevende håndverk. De fleste som lager nupereller lager blonder, men du kan også lage bokmerker og duker. Å slå nupereller er et gammelt håndverk, så det kan være vanskelig å finne nyere oppskrifter på norsk. Men det er mange tips å finne på nettet.

Hva trenger du?

Du trenger garn, for eksempel heklegarn, og en skyttel eller en nuperelle-nål. Nupereller er et ganske rimelig håndarbeid å starte med, og passer fint hvis du liker hekling, men gjerne vil ha litt mer utfordring.

Lær grunnteknikken

Uansett hvilket håndverk du skal lære, må du starte med det grunnleggende. Her kan du få mye hjelp på Internett. Vil du lære mer om nupereller, kan du besøke nettsiden til Norsk nuperelleforening. Der finner du historikk og kan lære om grunnteknikkene.

Finn mønster

Deretter må du finne noen mønster som frister. Start med norske mønster, slik at du lærer deg hva de ulike teknikkene heter. Er du på leting etter moderne mønster, kan det være lurt å lete etter engelske mønster. Du kan finne mange gratis mønster., og dermed sparer du penger. Du kan lage fantastiske ting, som småmotiv, som kan brukes som smykker og brosjer.

Author ragnhild
Published
Categories Håndarbeid

Siste innlegg

Hus Hage og hobbyer

youplay