Scrapbooking går ut på å lage unike album gjennom å kombinere egne bilder med ulike dekorpapir og andre dekorelementer. Scrapbooking kommer fra USA, der dette er en veldig stor hobby. Ettersom hobbyen er relativt ny i Norge, brukes det ofte engelske ord og utrykk for å beskrive de ulike teknikkene.

En hobby for alle

Scrapbooking er veldig enkelt å begynne med, for man kan finne mange dekorting i hjemmet. Men de fleste seriøse scrappere bruker en del penger på å kjøpe papir, kartong, album og tilbehør. Dette er en trend hobbybutikkene har kastet seg over, og der finner du alt tilbehør du trenger.

Velg syrefritt

Den viktigste huskeregelen for alle som driver med scrapbooking, er å velge papir, kartong og klistremerker som er syrefrie. Årsaken er at papir som inneholder syre får fotografier til å gulne, og dermed ødelegger de bildene dine. Men hobbybutikkene har et stort utvalg av syrefritt papir og kartong. Er du usikker på om papiret er syrefritt, bør du ikke bruke det.

Digital scrapbooking

Scrapbooking er tradisjonelt basert på papir og fysiske album, men det er også mulig å lage scrapbook på nettet. Dette er miljøvennlig, rimelig og det er lett å dele bildene med mange. Likevel har ikke digital scrapbooking tatt av her i Norge. En av årsakene kan være at tradisjonell scrapbooking står i kontrast til alt det digitale. Å bruke papir og kartong, og sitte og pusle ved et bord, er for mange en fin avkobling fra den digitale hverdagen. Og det er nettopp det en hobby skal være; en kontrast til den travle hverdagen, og noe som får deg til å slappe av og koble ut stress og mas.

Author ragnhild
Published
Categories Håndarbeid

Siste innlegg

Hus Hage og hobbyer

youplay