Strikking er ikke bare for bestemødre, som noen kanskje tror. Det er riktignok et gammelt håndverk med lange og stolte tradisjoner, men det tiltrekker seg stadig nye generasjoner, som bidrar til å fornye og revitalisere håndverket med nye teknikker og nye kreative design.

Strikking er relativt lett å lære og krever få forkunnskaper. Det har også vist seg å være en hobby som kan engasjere i alle aldre, og det krever svært små investeringer. Et par strikkepinner og litt garn er alt som trengs for å komme i gang. Det er kort oppsummert en hobby som passer for de aller fleste. Det er også mange sekundære fordeler med strikking. Noen av dem inkluderer:

  • Strikking er påvist å kunne forbedre fysisk og psykisk helse. Det vil holde deg opptatt og dermed forhindre kjedsomhet og rastløshet. Å sette seg ned for å strikke reduserer hjertefrekvensen og senker blodtrykket. Etter en dag full av stress, kan strikking for en liten stund være en god måte å slappe av på. For folk som lider av depresjon eller angst, kan det å ta opp strikking være til stor hjelp. Strikking har terapeutiske elementer som effektivt kan avlaste stress fordi det gjør at man kan fokusere på oppgaven foran seg, i stedet for å fokusere på en evig syklus av stress.
  • For folk med alvorlige sykdommer, som har falt ut av arbeidslivet, kan strikking være medisin, som forhindrer spiralen av negative tanker og følelser av at man ikke mestrer noe.
  • Det er alltid en følelse av stolthet som kommer med det å strikke dine egne klær, eller å gi bort hjemmelagde gaver til venner og familie. Dette kan være med på å bygge bedre selvtillit for seg selv, og å bygge nærere relasjoner med sine kjære.
  • For de som går med en motedesigner i magen, vil strikking være den perfekte hobby. For noen vil det bare være en virkelighetsflukt, hvor man kan leve ut sine drømmer og designe sine egne klær. For andre kan det være reell læring, for en kommende karrière. For inspirasjon til nye design og mønstre kan trendly være et godt valg.
  • Strikking stimulerer nesten hele hjernen samtidig og forbedrer dermed kognitive evner, konsentrasjon og intelligens. Det vil også ha en positiv effekt på motorikken. Det er med andre ord god hjernetrim.
  • Strikking kan for noen utvikle seg til å bli en god inntektskilde. Om man virkelig blir bitt av strikkebasillen, vil antall plagg man produserer fort overskride det man har behov for. Da kan det være en god ide å oppsøke ulike messer rundt om i landet, for å selge produktene. Det finnes også mange berømte strikkere rundt om i landet, med tusenvis av følgere på sosiale medier som Instagram, Facebook og Youtube.
Author ragnhild
Published
Categories Uncategorized

Siste innlegg

Hus Hage og hobbyer

youplay