Tekstilindustrien er noe som i veldig stor grad har fått et ganske dårlig rykte rundt om i verden. Mest på grunn av selskapene som utnytter arbeiderne sine og som betaler de altfor lite i forhold til jobben de gjør. I tillegg til at de jobber i dårlige forhold, og at mange er mindreårige. Det er veldig mange selskap som driver på denne måten, da de har en direkte fortjeneste fra det, naturligvis. Det er jo litt synd at denne industrien har et så dårlig rykte, fordi jobben med å lage noe for hånd, som klær er vanskelig og det krever mye trening for å klare å gjøre det på en skikkelig måte.

Det er et veldig fint yrke, som i de siste årene har blitt mindre populært enn hva de var tidligere. Blant annet på grunn av årsakene nevnt over. Det finnes dog fortsatt ulike tekstilhåndverkere i mange land som virkelig har en kjærlighet for hva de driver med, og det synes på kvaliteten på det de har laget. Tekstil handler jo heller ikke om bare klær, men alt som har med tøy å gjøre. Og materialet kan være både naturlig, men også syntetisk, som et resultat av kjemisk behandling. Folk foretrekker jo det som er naturlig, men ærlig talt så tror vi ikke at de fleste oppfatter forskjellen, selv om man liker å si at man gjør det.

De aller fleste typer av yrker som involverer håndverk er dyre, eller kostbare kan man si, og det gjelder definitivt også for tekstiler. For om man skulle betalt arbeiderne som lager klær samme størrelse av lønn som man gjør i Europa, så ville det ikke lønt seg for de, spesiel for butikker som har klær med lavere pris. Det er derfor selskap som Armani har så dyre klær, fordi klærne er håndsydde, noe som gir en naturlig økning i pris. Det er ikke til å komme utenom, i tilegg til at materialet som selskap som Armani bruker er bedre enn lavprisbutikkene. Det er noe som gjør at de største eksporteren av tekstiler kommer fra Asia, hvor man finner billig, uregulert arbeidskraft. Selv om det virker til å bli en bedre situasjon også i denne industrien, da man rett og slett har fått veldig mange protester.

Spesielt de som er litt bevisste på problemet, og som ikke ønsker å bruke produkter laget av folk som ikke blir belønnet bra nok. Det er typer som hipstere og typer som liker å se på seg selv som vagabonder. Det er en gedigen industri som sådan, så det bør jo være mulig å ordne dette, slik at alle som er involvert får bra nok betalt, og kan leve av det på en bedre måte.

Author ragnhild
Published
Categories Uncategorized

Siste innlegg

Hus Hage og hobbyer

youplay