Veving er et håndverk alle har et forhold til. Nesten alt stoff som benyttes er vevd, men i dag foregår selvsagt det meste av vevingen med maskiner. Men det er fortsatt vanlig å veve for moro skyld, og både barn og voksne driver med veving.

Ulike former for veving

Du kan veve små og store prosjekt, og lage enkle eller avanserte mønstre. Teppeveving, bildeveving og perleveving er noen av teknikkene som brukes. De fleste barn får prøve seg på vevinv på skolen eller i barnehagen. Skal du lage store prosjekt, trenger du en vevstol. Dette kan være en kostbar investering, og de store vevstolene tar i tillegg mye plass. Perleveving krever derimot bare en liten vev som får plass på bordet.

Veving er veldig enkelt å lære seg, og du kan bruke både nytt garn og restegarn. Skal du veve filleryer, kan du bruke opprevene filler av gammelt tøy og sengetøy. Dette var lenge vanlig i Norge, og gjorde at ødelagte stoffer ble gjenbrukt i stedet for å bli kastet. Ønsker du deg en ny gulvmatte, og har noen slitte klær som skal kastes, kan en vevd fillerye være en god ide for å spare både miljøet og penger.

Author ragnhild
Published
Categories Håndarbeid

Siste innlegg

Hus Hage og hobbyer

youplay