Et konsumsamfunn uten like

I dagens samfunn går vi gjennom produkt etter produkt uten mye omtanke rundt hvor det faktisk har kommet fra. De færreste har faktisk noen anelse hvor for eksempel stolen de sitter i mens de koser seg på PC-en kommer fra. Enda færre vet hvordan deres PC faktisk ble satt sammen for bare en kort stund tilbake. Allikevel brenner vi gjennom produktene. Dette handler om konsumsamfunnet der vi nærmest har gått en hel generasjon uten at mannen i gata vet hvordan ting utvikles lenger. Før i tiden pleide vi å måtte lage alt for hånd, og vi visste kunsten bak det å utvikle produkter. I dagens samfunn har automatisering og roboter satt en stopper for denne kunnskapen. Allikevel finnes det mennesker der ute fortsatt som tør å lage ting med egne hender, og det er gledelig å gjøre dette!

Mestringsfølelsen du vil elske

Det å skape noe med dine egne hender gir deg en mestringsfølelse du neppe har følt på før. Enten det er en stor garasje eller et lite armbånd, så er det noe helt eget med å gå inn for det og fullføre det å skape noe med egne hender. De aller fleste er derimot mer motivert til å starte på mindre prosjekter, slik som for eksempel å lage egne smykker siden dette er en god del enklere å begynne med. Videre kan du gå over i armbånd, mer kompliserte strukturer og kanskje til og med klær. Ta de stegene du er komfortabel med! Men en ting kan derimot garanteres, og det er at dette virkelig vil være godt for deg. Det kan fort gi deg like mye selvtillit som et godt brystløft gir deg før en tur ut på byen! Det å skape noe er nemlig en helt unik prosess vi mennesker elsker å delta i.

Gaveideene stopper aldri

Glem derimot konsumsamfunnet og mestringsfølelsen et lite øyeblikk og tenk over hvilken fantastisk gavegiver du vil være fremover. Ikke bare har du kommet opp med originale gaver, men du har faktisk lagt din egen sjel i disse. Det er noe mottaker av gavene dine sent vil glemme, og hver gang de ser på sin gave, så vil de tenke at du har fikset dette. Det er en helt fantastisk følelse både for deg og gavemottaker. Du vil få føle på at du faktisk ga en gave med mening, og samtidig vil gavemottaker føle at du faktisk la til en innsats når du ga dem en gave. Ingenting er verre enn å motta gaver ene og alene fordi giver har et ansvar. Da er det deilig å få noe hjemmelaget med litt sjel i det som en gave i stedet!

Author ragnhild
Published
Categories Uncategorized

Siste innlegg

Hus Hage og hobbyer

youplay