Mange er interessert i å kjøpe håndlagede produkter. Trenden går vekk fra masseproduserte ting, og over til mer unike og personlige ting. Noen kjøper brukt, og brukte strikkegensere er for eksempel veldig populære. De blir kjøpt av både ungdommer og turister som setter pris på unike ting. Hvis du har en hobby, kan det altså være mulig å tjene penger på den.

Sjekk markedet

For å lykkes med en bedrift, må du fylle et behov. Det må altså være marked for det du lager. Dette gjelder også for hjemmelagede produkter, enten det er treskjæring, smykker eller strikkeplagg. Sjekk om det er etterspørsel etter det du liker å lage, og sjekk også om betalingsviljen er til stede. Jo dyrere tingene er, desto viktigere er det at du har kundegrunnlaget i orden. Ellers kan du ende opp med å investere stort, uten å få solgt noe.

Lag et utvalg

Lag gjerne et utvalg av produkter først, og legg ut bilder av dem på internett. I første omgang trenger du ikke å lage mange av hver ting, bare vis frem hva du er flink til, slik at potensielle kunder ser hva du har å tilby. Det kan koste litt å lage produktutvalget, og da kan litt ekstra penger komme godt med. Du kan for eksempel søke om lån på dagen for å kjøpe det du trenger, og betale tilbake lånet når du begynner å selge ting.

Ta opp bestillinger

Hvis det er interesse for produktene dine, kan du ta opp bestillinger og lage flere identiske gjenstander. Kanskje du til og med kan spesialtilpasse produktene, for eksempel smykkene etter kundenes ønsker, slik at de får ting i den fargen eller utførelsen de liker aller best. Husk at kundene gjerne vil ha det unike, ikke det masseproduserte, når de kjøper håndlagede produkter. Hvis du kan garantere dem at ingen andre har noe helt likt, kan det være et salgsfortrinn. Ikke vær redd for å skille deg ut fra andre som lager lignende produkter.

Få erfaring først

Det er viktig at du er ganske flink til det du gjør før du begynner å selge hjemmelagede produkter. Ta deg tid til å trene gjennom å lage ting til deg selv og til familie og venner. Det kan ta flere år å bli skikkelig god til et håndverk, så hvis du er nybegynner, bør du vente litt før du prøver å selge ting. Hvis du derimot har drevet med en hobby i mange år, og har fått skryt for det du lager, kan det hende du kan tjene litt ekstra penger på hobbyen din. Det er mye du kan lage, fra fuglekasser til hekleduker. Men ikke si opp dagjobben din før du faktisk klarer å leve av hobbyen din.

Author ragnhild
Published
Categories Uncategorized

Siste innlegg

Hus Hage og hobbyer

youplay